3 Renkli Tatlı

3 Renkli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Portakallı kat için;

  • 3 adet portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Sütlü kat için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane şekerli vanilin
  • Kakao

3 Renkli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sürece portakal suyunu sıkıp, belirtilen ölçüde nişasta ve şeker ile ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Pişirdiğimiz muhallebiyi içini ıslattığımız kaseler paylaştıralım.
  3. İkinci katı için sütü, irmiği karıştırıp, ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  4. Pişirdiğimiz muhallebiyi portakallı katın üstüne bir kat olacak formda yayalım.
  5. En son kakaolu kat için kalan muhallebiye kakao ekleyelim karıştıralım.
  6. Son olarak kakaolu harcımızı en son kat olarak kaseye yayalım.
  7. Tatlımız soğuyunca kaseyi servis tabağına aykırı çevirelim ve süsleyelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 😊

3 Renkli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Bezelye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Zeytinli Kek
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Karnabahar Kızartması (Karnabaharın En Güzel Hali)
Ara Öğünde Mükemmel Alternatifler! Hafif Ve Kalorisi Düşük Kurabiye!
Yaban Mersinli Kurabiye
Derin Dondurucu İçin Pizza (Videolu)
Hdabla | © 2025 |