Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın)
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
İç gereç için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç materyal için; kıyma ve yemeklik doğranmış soğan tereyağında sotelenir. İnce kıyılmış sarımsak eklenir ve en son baharatları katılır. Soğumaya bırakılır.
- Tezgaha serilmiş yufka süt ve sıvı yağ karışımının yarısı ile kaplanır, baya sırılsıklam olacak. Üzerine 2. Yufka serilerek kalan süt ve sıvı yağ karışımı ile kaplanır.
- Yufka 20 eşit üçgen kesime bölünür. Geniş kenarına iç materyal konulur. Zigzag yaparak sarılır ve top olması sağlanır.
- Toplar evvel çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180°c’de kızarana kadar pişirilir. Tarifimin görüntüsü için ınstagram yahut youtube hesabıma bakabilirsiniz.
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







