Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet toz maya
  • 2 adet yumurta(akı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi için:

  • Lor peynir

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı ve ılık suyu karıştırma kabına alıp beş on saniye çırpıyoruz.
  2. Daha sonra içine süt, tuz, şeker ve yumurta akını ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  3. En son unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz, unumuz kâfi gelmezse siz kıvam alana kadar tekrar ekleme yapabilirsiniz.
  4. 30-40 dakika kadar yoğurulan hamurumuzu kabarması için dınlenmeye alıyoruz.
  5. Dinlendirdiğimiz hamuru kendi ebatlarımıza nazaran istediğimiz formda kesimlere ayırıyoruz.
  6. Her bir kesimde içine lor peyniri koyarak ister yuvarla ister farklı halde sokarak fırın tepsimize yahut borcamımıza sıralıyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 ° evvelce ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
  8. koyuyoruz 30 dakika da pişirip afiyetle yiyoruz 😊.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Mini Ekmekler (İçi Hamur Olmayan)
Diyet Kahvaltı Tabağı
Patates Oturtması
Hurma Ezmeli İkramlık
Şişleme Kek
Zeytinyağlı Karışık Kızartma
Hdabla | © 2025 |