Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kekini ıslatmaktan için;

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı ılık su

Muhallebisi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (labnesiz de hoş oluyor şayet konutta yoksa koymak zorunda değilsiniz)

Üzerine serpmek için;

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker 3-4 dakika çırpılır.
  2. Diğer gereçler eklenir ve yağlanmış tart kalıbına dökülür.
  3. 180°’ fırında 15-20 dk pişirilir (ara orta kürdan ile bakabilirsiniz kürdanda harç kalıntısı kalmıyorsa fırından çıkarabilirsiniz).
  4. Muhallebi için tüm materyaller tencerede karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır muhallebinin birinci sıcaklığı gidince içine labne eklenir ve çırpılır.
  5. Kek fırından çıkıp birinci sıcaklığı gidince hafif ılınınca üzeri kahveli su ile ıslatılır.
  6. Üzerine muhallebi dökülür muhallebinin üzerine de çay süzgeçi ile kakao serpilir.
  7. En az bir iki saat dolapta dinlendirilip servis edilebilir afiyet olsun 🤍.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Yumurta Beyazından Kek
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )
Süslü Un Kurabiyesi
Kakaolu İrmik Tatlısı
Az Malzemeli Çiğ Köfte
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet