Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kekini ıslatmaktan için;
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı ılık su
Muhallebisi için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne (labnesiz de hoş oluyor şayet konutta yoksa koymak zorunda değilsiniz)
Üzerine serpmek için;
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker 3-4 dakika çırpılır.
- Diğer gereçler eklenir ve yağlanmış tart kalıbına dökülür.
- 180°’ fırında 15-20 dk pişirilir (ara orta kürdan ile bakabilirsiniz kürdanda harç kalıntısı kalmıyorsa fırından çıkarabilirsiniz).
- Muhallebi için tüm materyaller tencerede karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır muhallebinin birinci sıcaklığı gidince içine labne eklenir ve çırpılır.
- Kek fırından çıkıp birinci sıcaklığı gidince hafif ılınınca üzeri kahveli su ile ıslatılır.
- Üzerine muhallebi dökülür muhallebinin üzerine de çay süzgeçi ile kakao serpilir.
- En az bir iki saat dolapta dinlendirilip servis edilebilir afiyet olsun 🤍.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

