Karışık Sebze Çorbası Tarifi

Karışık Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım limon suyu
- 1,5 litre su
Karışık Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karışık zerzevat çorbası için öncelikle tüm zerzevatları küp küp doğrayalım.
- Ardından ocağa aldığımız uygun bir tencereye sıvıyağı alalım ve doğranmış havuç ile soğanı ekleyerek orta ateşte yaklaşık 5 dakika, yavaşça renk değiştirene kadar kavuralım.
- Patates, kabak, kapya biber ve ezilmiş sarımsakları da ekleyerek 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sebzeler uygunca kavrulduğunda tereyağını ekleyelim ve eriyince unu ek edelim. Daima karıştırarak 3 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve çorbayı kaynamaya bırakalım.
- Sebzeler uygunca yumuşadıktan sonra tuz, karabiber, limon suyu ve naneyi ekleyelim.
- Tüm gereçler güzelce karıştığında çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun!
Karışık Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









