Tereyağlı Gün Işığı Reçeli

Tereyağlı Gün Işığı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 150 gram tereyağı

Tereyağlı Gün Işığı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kayısıları yıkayıp, süzdürelim çekirdeklerini çıkartalım, tencereye alalım üzerine, toz şekeri, balı, vanilya, tuz, limon suyunu ve kabuğunu ekleyelim orta ateşte 15 dakika pişirelim.
  2. Tereyağını ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim, karışımı blender ile çekelim.
  3. Süzgeçten geçirip, saklama kabına alalım oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında dinlendirelim. Soğuyunca çıtır ekmekler eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

Tereyağlı Gün Işığı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayram Kahvaltımız
Tahinli Kurabiye
Kek Tarifi
İki Renk Limonata
Pavlova
Keloğlan Çorbası
Hdabla | © 2025 |