Kek Tarifi

Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yumurta +1 su bardağı şekeri kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt ekleyip tekrardan çırpıyoruz.
  3. 2 su bardağı unu ve 1 vanilya ,1 kabartma tozunu da un ile birlikte elekten geçiriyoruz.
  4. Kek harcımızı borcam tepsiye döküyoruz.
  5. Son olarak 180° derece fırına atıyoruz.

Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Köftesi (Falafel)
Patlıcan Musakka
Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Roka Cacık
Sebzeli Tereyağlı Pilav
Zerdeçallı Nohutlu Pilav
Hdabla | © 2025 |