Tereyağı Ve Ballı Somon

Tereyağı Ve Ballı Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 6 modül somon fileto
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 (yarım) limonun suyu ve kabuğu ( rende )
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Tereyağı Ve Ballı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Somonlar yıkanır ve kurulanır. Art ve ön yüzleri tuzlanır.
- Diğer tarafta tereyağ eritilir. Zeytinyağı ek edilir. Ocaktan alınır.
- İçerisine bal, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kabuğu, karabiber eklenir.
- Somonlar hazırlanan marinasyon içerisine bulanır ve fırın kabına yerleştirilir.
- Üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır ve 180-200 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
- Daha sonra üzeri açılır ve kalan yağ üzerine tekrar gezdirilir.
- 10 dakika daha, üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
👩🍳 afiyet olsun!.
Tereyağı Ve Ballı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








