Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)

Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan ( dilimlenmiş)
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 adet patates ( ince dilimlenmiş )
- 1 dilim limon
- 1 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucu ile kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
- Yarım et bulyon
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Pul biber
- Nane
Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeklerinizi güzelce yıkayalım bir kaç kez. Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup dilimleyelim 1 dilim limon ve sarımsağı tüm olarak ekledikten sonra 6 su bardağı kimyonunu ve karabiber ek edip orta ateşte 30-40 dakika kadar pişirelim.
- Sebze ve mercimeklerimizin pişirilmesinden emin olalım ve sarımsağımızı içinden aldıktan sonra blender yardımı ile mercimek çorbası geçirelim 2-3 dakika. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım.
- Sos tavamıza tereyağ ve bir kaç yemek kaşığı sıvı yağ kızartalım altını kapatmaya yakın toz biber,pul biber ve naneyi ekleyelim ocağımızı kapatalım.
- Blender geçirdiğimiz mercimek çorbamızı tekrar ocağa alıp et bulyonumuzu ek edelim karıştıralım 5 dakika kaynadıktan sonra tereyağlı sosumuzu ekleyelim bir kaç dakika daha pişirelim ve ocağımızı kapatalım. Afiyet olsun 🫕.
Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












