Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki

Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pasta tabanı tek katı

Islamak için;

  • Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Üzerine;

  • Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 adet yumurta
  • 1 türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi

Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mikser kabına yumurtayı ,şekeri çırpalım, sonra fındığı, hindistan cevizi, tarçını portakal rendesi, sıvı yağ koyup karıştıralım.
  2. Bir tepsiye yağlı kağıt koyalım tek katını pasta tabanın tepsiye koyalım ,portakal suyu ile ıslayalım. Sonra hazırladığımız fındıklı harcı üzerine dökelim yayalım.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk denetim ederek pişirelim. Afiyet olsun.
  4. Soğuduktan sonra üzerine dileğe nazaran süsleyelim.

Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Peynirli Yulaflı Poğaça
Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates
Meşhur Balkan Köftesi
Pizza Poğaça
Çanakta Tavuk Salatası
Özbek Pilavı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet