Teretür Mezesi
Teretür Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 10 yaprak marul
- 5-6 kısım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Teretür Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marul ve maydanozu yıkayıp ince doğrayın.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kovalayıp suyunu sıkalım.
- Suyunu sıkın ve kenara alalım.
- Ayrı bir kasede yoğurt, sarımsak tozu, limon suyu, tahin ve sıktığımız marul ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alınır ve üzerine biraz zeytinyağ ve tahin gezdirelim.
- Son olarak üzerine kavurmuş susam serpiştirp afiyetle yiyebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Teretür Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















