Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek

Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı buğday unu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2 su bardağı ılık su

Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bardak tam buğday unu(200ml. ),yarım bardak buğday unu, 1 paket maya, 1. 5 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker, 2 bardağı na yakın ılık su denetim ederek ilave edin ,hepsini karıştırıp hoş yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Sıcak bir ortamda 40 dk hamurun üzeri kapalı bir kapta mayalanmaya bırakıyoruz .
  3. Sonra tekrar hamuru yoğurup ele yapışan hamur olduğu için biraz zeytin yağ elime sürüp o denli katlayarak yoğurdum .
  4. 7 eşit kesime bölüp elimde top form vererek yağlı kağıt tepsiye dizdim .
  5. Soğuk fırın içine yerleştirdim, tam 1 saat fırında 2 . tepsi mayasını bekledim.
  6. 1 saat sonra fırını 200 derecede ön ısınma yapıp 10 dk fırını ısıtıp mayalanmış hamurun üzerine yarım kase şu ile çay kaşığı un karıştırıp fırça ile hafif üzenlerin sürdüm.
  7. Çörek otu susam serpip ısınmış fırına 10 dk 200 derecede ön pişirme yapıp sonra 170 dereceye indirip 35-40 dk pişirmeye bıraktım.
  8. Kontrol ederek kızarınca çıkarıp soğumaya bıraktım afiyet olsun.

Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsiköy Sütlaçı
Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Kuru Domates Salatası
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Anne Sütlacı
Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |