Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü)

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • Haşlanmış tavuk parçaları
  • 1,5 lt sıcak su + tavuk suyu karışımı
  • 4 yemek kaşığı şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş küçük doğranmış sarımsak
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/4 (çeyrek) limonun suyu

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağında tereyağını eritin. Üzerine un ve sarımsakları ekleyip karıştırın. Üzerine şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Tavukları, tuzu, karabiberi ekleyip, karıştırın. Üzerine su ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
  2. Kaynarken, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu farklı kasede karıştırarak terbiyeyi hazırlayın. 2 kepçe çorba suyundan kaseye ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sonra yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya dökün, bir yandan da çorbayı karıştırın.
  3. Biraz daha kaynadıktan sonra çorba hazır. Tereyağında pul biber kızartıp, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek
Yulaflı Fit Pankek
Portakallı Etimek Tatlısı
Susamlı Minik Kurabiye
Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
Lavantalı Ve Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |