Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kapya biber
- 1 adet tatlı biber
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 2 adet tavuk but ( isteyen tavuk kalça yâda tavuğunu istediği yerini kullanabilir)
- Sıvı yağ
- Nane
- Pul biber
- Tuz
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butları tencereye alıp sarımsak ve bir tutam tuz ile 20 dakika haşlayalım.
- Havuç, tatlı biber ve kapya biberi birebir halde göz kararı yarım santim olacak halde küp biçiminde doğrayıp kenara alıyoruz ( istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz).
- Yoğurdumuzu küçük bir kaba alıp yumurta sarısını ve unu ek edip bir hoş çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz 2-3 dakika terbiyesini yapıyoruz.
- Haşlanmış olan butları alıp etlerini didikleyip bekletiyoruz.
- Tenceremizdeki tavuk suyu ve terbiyeli sosumuzu karıştırıp yoğunluğunu ayarlıyoruz.
- Doğradığımız zerzevatları ve tavukları kesimleri da ek edip 15 dakika kaynatıyoruz.
- Sos tavamıza sıvı yağı nane ve isteğe nazaran pul biber ile 1 dakika kadar kavuruyoruz ve kaynayan çorbamıza ek ediyoruz servise hazır 🍀 afiyet şifa olsun.
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













