Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet tatlı biber
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet tavuk but ( isteyen tavuk kalça yâda tavuğunu istediği yerini kullanabilir)
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butları tencereye alıp sarımsak ve bir tutam tuz ile 20 dakika haşlayalım.
  2. Havuç, tatlı biber ve kapya biberi birebir halde göz kararı yarım santim olacak halde küp biçiminde doğrayıp kenara alıyoruz ( istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz).
  3. Yoğurdumuzu küçük bir kaba alıp yumurta sarısını ve unu ek edip bir hoş çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz 2-3 dakika terbiyesini yapıyoruz.
  4. Haşlanmış olan butları alıp etlerini didikleyip bekletiyoruz.
  5. Tenceremizdeki tavuk suyu ve terbiyeli sosumuzu karıştırıp yoğunluğunu ayarlıyoruz.
  6. Doğradığımız zerzevatları ve tavukları kesimleri da ek edip 15 dakika kaynatıyoruz.
  7. Sos tavamıza sıvı yağı nane ve isteğe nazaran pul biber ile 1 dakika kadar kavuruyoruz ve kaynayan çorbamıza ek ediyoruz servise hazır 🍀 afiyet şifa olsun.

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı
Harput Köfte (Elazığ Mutfağı)
Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Pahalı Olan)
Ispanaklı Börek
Özel Gün Kurabiyeleri
Fındık Kremalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |