Tepside Pratik Ispanaklı Börek

Tepside Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 2 su bardağı su (ılık)
  • 5,5 su bardağı un

Diğer gereçler:

  • 400gr ıspanak
  • 1 adet büyük uzunluk kırmızı soğan (veya 2 küçük kırmızı soğan)
  • 1 adet büyük uzunluk kırmızı kapya biberi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Susam

Tepside Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için un hariç materyalleri birleştirip çırpalım, unu yavaşça ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıp 1 saat mayalandıralım (cıvık bir hamur olucak meraklanmayın).
  2. Diğer gereçleri doğrayın.
  3. Pul biber ve doğradıklarınızı mayalanan hamura ekleyip karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip eşit halde yayın ve üzerine susam serpin.
  5. Önceden ısıtıcınız 180 derece fırında kızarana kadar denetimi pişirin (tepsiyi en alt rafa koyun) afiyet olsun….

Tepside Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Lavaş Böreği
Kokoş Gün Salatası
Sarı Fasülye Yemeği
Zerdeçallı Nohutlu Pilav
Fırında Kurtarıcı Garnitür (Et, Balık, Tavuk Yanına)
Zeytinyağlı Pırasa
Hdabla | © 2025 |