Tepside Patatesli Yufka Böreği

Tepside Patatesli Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka

İç harcı için;

  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tepside Patatesli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi rendeleyip suyunu sıkalım.
  2. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.
  3. Yağlı kâğıt serilmiş tepsimize birinci yufkayı koyup sosumuzu sürelim, bir kat daha yufka koyalım tekrar sosumuzu sürelim ve iç harcımızı güzelce yayalım.
  4. Aynı adımları bir sefer daha uygulayalım.
  5. İkinci defa yaymış olduğumuz harcın üzerine yufka serip soslayalım, tekrar üzerine son yufkamızı da koyalım.
  6. Eşit kesimler halinde keselim.
  7. Son sefer soslayıp yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tepside Patatesli Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Tadına Doyum Olmayan Ispanaklı Börek
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)
Bomba Kabak Helvası
Sütlü Kadayıf Tatlısı | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Lokum Tadında Kavurma
Hdabla | © 2025 |