Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)

Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Hakikaten 10 Dakikalık Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk tatlı elma
  • 3 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 3 adet ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın (opsiyonel)
  • 1 yemek kaşığı nar (opsiyonel)

Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Hakikaten 10 Dakikalık Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmayı rendeleyin ve cevizi kıyın.
  2. Rendelenen elmaları kısık ateşte, kendini biraz salana kadar çevirin. 3 yemek kaşığı yulafı elmaların yanına yolladıktan sonra biraz daha kavurup bir çay bardağı süt ek edin.
  3. Ben elma ve cevize tarçın yakıştırdığım için bu kademede belirttiğim ölçüde toz tarçın kullanıyor, akabinde iri modüller halinde kıydığım cevizi ek ediyorum.
  4. Malzemeler bütünleşip lapa kıvamına geldiğinde fit tatlımız hazır.
  5. Nar işin büsbütün şımarıklık kısmı, elzem değil. Lakin mayhoş tatları seviyorsanız süslemede kullanmanızı tavsiye ediyorum.
  6. Elmanın diriliğini kaybetmesini fakat besin bedellerini muhafazasını istediğimiz için kısık ateşte yapıyoruz. Bu yüzden lapa formuna erişmemiz biraz uzuyor. Cıvık oldu diye korkmayın☺️ kendini süratlice toparlayacak.

Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Nitekim 10 Dakikalık Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Domatesli Kuskus Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orijinal Pastane Supanglesi
Kereviz (Tatlı – Ekşi Sevenlere)
Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?
Ispanaklı Ve Tatlı Patatesli Waffle
Eskilerin Gulike Tatlısı
Hindi Sote (Soya Soslu)
Hdabla | © 2025 |