Tepsi Poğaçası

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 5.5 su bardağı un
  • Rendelenmiş kaşar peyniri(isterseniz yanında küçük kesimler halinde doğranmış sucuk da koyabilirsiniz)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı

Fırından çıkınca;

  • Eritilmiş tereyağı
  • İnce kıyılmış maydanoz

Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp biraz etkinleşmesini bekliyoruz.
  2. Ardından sıvı yağı tuz ve unu ekliyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Hamur kabarınca bir dakika kadar yoğurup tekrar kabarmasını bekliyoruz.
  5. Hamuru 4 modüle ayırıyoruz.
  6. Her birini dikdörtgen halinde açıp üst tarafına çizikler atıyoruz.
  7. Alt kısmına kaşar rendesini koyup yuvarlayıp rulo haline getiriyoruz.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bütün hamurları bu formda yerleştiriyoruz.
  9. Üzerine yumurtalı karışımı sürüyoruz.
  10. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Fırından çıkınca eritilmiş tereğı ve ince kıyılmış maydanoz karışımı sürüyoruz. Afiyet olsun.

Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Yemeği (Videolu)
Kadayıflı Muhallebi
Çiçek Kurabiye
Baharatlı Kuşbaşı Tavuk
Kış Çorbası
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |