Tepsi Poğaçası
Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
- 5.5 su bardağı un
- Rendelenmiş kaşar peyniri(isterseniz yanında küçük kesimler halinde doğranmış sucuk da koyabilirsiniz)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
Fırından çıkınca;
- Eritilmiş tereyağı
- İnce kıyılmış maydanoz
Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp biraz etkinleşmesini bekliyoruz.
- Ardından sıvı yağı tuz ve unu ekliyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur kabarınca bir dakika kadar yoğurup tekrar kabarmasını bekliyoruz.
- Hamuru 4 modüle ayırıyoruz.
- Her birini dikdörtgen halinde açıp üst tarafına çizikler atıyoruz.
- Alt kısmına kaşar rendesini koyup yuvarlayıp rulo haline getiriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bütün hamurları bu formda yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurtalı karışımı sürüyoruz.
- 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca eritilmiş tereğı ve ince kıyılmış maydanoz karışımı sürüyoruz. Afiyet olsun.
Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










