Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıflar için öncelikle uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine hazır kavrulmuş kadayıfı, şekeri ve cevizi ekleyerek tüm materyalleri güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
  3. Muhallebisi için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak güzelce karıştıralım.
  4. Ardından ocağa alalım ve kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
  5. Üzeri göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
  6. Borcamın tabanına kadayıflarımızın yarısını eşit bir biçimde yayalım.
  7. Üzerine muhallebiyi boşaltalım ve spatula yardımıyla düzgünce yayalım.
  8. Kalan kadayıfı da eşit bir formda muhallebinin üzerine serpelim ve en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  9. Dinlenen kadayıflı muhallebimizin üzerini dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kabarmalara Doymayan Pandispanya
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Pratik Lavaş
Ispanaklı Kremalı Makarna
Çikolatalı Parçalı Kek
Tiramisu Kek
Döküm Tavada İç Bonfile
Humus
Hdabla | © 2025 |