Tencerede Karnıyarık

Tencerede Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 orta uzunluk patlıcan
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gram kıyma
  • 3 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates (rendelenmiş yahut bu küçük doğranmış)
  • 1,5 yemek kaşığı salça (yarısı biber yarısı domates olursa süper)
  • İç harç için ayrıyeten 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için: 1,5 yemek kaşığı salça

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz

Baharatlar:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Tencerede Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyalım, tuzlu suda 15 dk bekletelim.
  2. İyice kuruladıktan sonra geniş tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ ile çevirerek hafif kızartalım (yaklaşık 10-12 dakika) 👉 emel büsbütün kızartmak değil, yalnızca yumuşatmak. ✨ yağı kızgın olsun sık çevirelim.
  3. İç harcı hazırlayalım.3 yemek kaşığı sıvı yağda doğranmış soğan + sarımsağı 3-4 dakika kavuralım.
  4. Kıymayı ekleyelim, suyunu çekene kadar 7-8 dakika kavuralım.
  5. Doğranmış biberleri ekleyelim, 2 dakika soteleyelim.
  6. Domates ve salçayı ekleyelim, baharatlarını koyalım kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim 👉 iç harç çok kuru kalmamalı, domatesin suyu ile hafif sulu olmalı ki patlıcana lezzetini versin.
  7. Patlıcanları geniş tencereye dizelim ortalarını bıçak ile yarıp iç harç ile dolduralım.
  8. Sos hazırlığına geçelim.1 yemek kaşığı sıvı yağda 1,5 yemek kaşığı salçayı 1 dakika kavuralım.
  9. 2 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyelim.
  10. Bu sosu patlıcanların kenarlarından dökelim (üstünü büsbütün kaplamasın, yarıya kadar gelsin). ✨sos fazla olursa sulu olur, tadı bozulur.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30-35 dakika pişirelim.
  12. Sos kıvam aldığında ve patlıcanlar büsbütün yumuşadığında ocaktan alalım. ✨
  13. Pişerken kapağı hiç açmayalım buhar ve koku patlıcana geçsin yanına sade pilav ve cacık ile 10 numara olur. Afiyet olsun 🩷.

Tencerede Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Mezesi (Humus)
Bostana
Portakallı Kurabiye
Yoğurtlu Kömbe
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu
Fırında Lezzetli Dolma Tarifi
Hdabla | © 2025 |