Tencerede Karnıyarık
Tencerede Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 orta uzunluk patlıcan
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 gram kıyma
- 3 orta uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates (rendelenmiş yahut bu küçük doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı salça (yarısı biber yarısı domates olursa süper)
- İç harç için ayrıyeten 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için: 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
Baharatlar:
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Tencerede Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyalım, tuzlu suda 15 dk bekletelim.
- İyice kuruladıktan sonra geniş tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ ile çevirerek hafif kızartalım (yaklaşık 10-12 dakika) 👉 emel büsbütün kızartmak değil, yalnızca yumuşatmak. ✨ yağı kızgın olsun sık çevirelim.
- İç harcı hazırlayalım.3 yemek kaşığı sıvı yağda doğranmış soğan + sarımsağı 3-4 dakika kavuralım.
- Kıymayı ekleyelim, suyunu çekene kadar 7-8 dakika kavuralım.
- Doğranmış biberleri ekleyelim, 2 dakika soteleyelim.
- Domates ve salçayı ekleyelim, baharatlarını koyalım kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim 👉 iç harç çok kuru kalmamalı, domatesin suyu ile hafif sulu olmalı ki patlıcana lezzetini versin.
- Patlıcanları geniş tencereye dizelim ortalarını bıçak ile yarıp iç harç ile dolduralım.
- Sos hazırlığına geçelim.1 yemek kaşığı sıvı yağda 1,5 yemek kaşığı salçayı 1 dakika kavuralım.
- 2 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyelim.
- Bu sosu patlıcanların kenarlarından dökelim (üstünü büsbütün kaplamasın, yarıya kadar gelsin). ✨sos fazla olursa sulu olur, tadı bozulur.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30-35 dakika pişirelim.
- Sos kıvam aldığında ve patlıcanlar büsbütün yumuşadığında ocaktan alalım. ✨
- Pişerken kapağı hiç açmayalım buhar ve koku patlıcana geçsin yanına sade pilav ve cacık ile 10 numara olur. Afiyet olsun 🩷.
Tencerede Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












