Yoğurtlu Kömbe

Yoğurtlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 12 su bardağı un

Üzerinin sosu;

  • 3 su bardağı yoğurt (bim dost yoğurt hoş oluyo)
  • 1 su bardağı şeker (şekerli seven 1,5 bardak koysun)
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yoğurtlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, yağ, şeker katıp güzelce çırpalım.
  2. Üzerine unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek koyalım.
  3. İyice yoğuralım ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru dinlendirmeye gerek yok direkt açalım tepsi boyutunda tepsi altına tahin yahut tereyağı sürerseniz lezzeti artacak yoksa olağan yağ da olur.
  5. Tepsiye yerleştirip çatal ile delik açalım hamuru 10 dakika kadar fırında pişirelim.
  6. (180-200 derece evvelce ısıtılan fırında).
  7. Hamur pişerken yoğurdunu çırpalım.
  8. Hafif pişen hamurun üzerine yoğurdu dökelim 20-25 dakikada pişer.

Not:yoğurdun her yeri kabar kabar olup kaynayınca pişmiş demektir çok pişerse yoğurt ekşimsi bir tat olur kızartmaya ehemmiyet vermeyin hafif bir iki göz olsa kâfi, göz göz olmasa da her yeri kabarsın pişmiş demektir.

Yoğurtlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sote Sebzeli Patates Salatası
Elmalı Kek
Patates Püreli Soslu Köfte
Türk Kahveli Kurabiye
Sekıllı Çikolata Damlalı Muffın Pankek (Çocuklar Bunu Çok Sevecek)
Katmer (Kaymaklı)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found