Tencerede Kabak Tatlısı

Tencerede Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dilimlenmiş bal kabağı
  • Yarım kilo toz şeker

Sunum için;

  • Tahin
  • Ceviz

Tencerede Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dilimlenmiş bal kabaklarını derin bir tencereye alalım, üzerini kapatacak kadar toz şekeri dökelim tencerenin kapağını kapatıp düzgünce sulanana kadar bekleyelim.
  2. Daha sonra tenceremizi ocağımızın en küçük gözüne kısık ateşe alalım ve pişmesini bekleyelim orta ara denetim edelim ki tabanı tutmasın içindeki su bitmek üzereyken ocağı söndürelim ve soğumasını bekleyelim.
  3. Daha sonra soğuyan kabakları servis tabağına alalım, üzerine tahin ve ceviz dökerek servis yapalım (ağır ağır pişen kabaklar kadife üzere olur)

Tencerede Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harire Tatlısı (Mardin)
Akşam Menüsü
Nohut Salatası
Peynirli Gül Böreği (Sodayla Kabaran Nefis Tarif)
Az Ölçülü Profiterol
Göçmen Döndürmesi (Pazı Sapından)
Hdabla | © 2025 |