Tel Şehriyeli Sebze Çorbası

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- 4-5 kol maydanoz
Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağı alarak ısınınca salçaları, zerzevatları katıp,tuz ,pulbiber ,karabiberi ekleyip birlikte kavuralım.
- Tavuk suyu ve sıcak suyu ek ederek kapağı kapalı halde,kısık ateşte zerzevatları yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zerzevatları blenderdan çekelim.
- Kaynayınca tel şehriyeyi ,naneyi ekleyelim.
- Tencereye yapismasin diye karıştıralım,5- 6 dakika kaynaması kafidir.
- Eğer çorba koyu ise ,biraz sıcak suyu eği ederek 1 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
- Mis üzere vitaminli çorbamızı pul biber ve limon eşliğinde sunalım.Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






