Tel Şehriyeli Sebze Çorbası

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4-5 kol maydanoz

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yemeklik doğrayalım.
  2. Tencereye yağı alarak ısınınca salçaları, zerzevatları katıp,tuz ,pulbiber ,karabiberi ekleyip birlikte kavuralım.
  3. Tavuk suyu ve sıcak suyu ek ederek kapağı kapalı halde,kısık ateşte zerzevatları yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zerzevatları blenderdan çekelim.
  4. Kaynayınca tel şehriyeyi ,naneyi ekleyelim.
  5. Tencereye yapismasin diye karıştıralım,5- 6 dakika kaynaması kafidir.
  6. Eğer çorba koyu ise ,biraz sıcak suyu eği ederek 1 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  7. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
  8. Mis üzere vitaminli çorbamızı pul biber ve limon eşliğinde sunalım.Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger
Tırtıl Kurabiye
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Sufle Tarifi
Portakal Çanağında Tarator
Puf Puf Tahinli Zeytinli Ekmek (Tamamen Diyet Dostu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet