Tekirdağ Köftesi

Tekirdağ Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı ince irmik
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3-4 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çal kaşığı pul biber
Tekirdağ Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına kıymalı alın üzerine soğanı, sarımsağı rendeleyip, irmik, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyelim. Kabahat ekleyip üzerine limon sıkıp köfteyi güzelce karıştırın.
- Hazırladığımız köfte harcını 1 saat yahut bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen köfte harcından küçük kesimler alıp avucunuzun içinde silindir üzere ince uzun biçimde yuvarlayın.
- İster tavada ister fırında kızartın (ben fırında kızartım) Yanında domates sosu, pilav ve salata eşliğinde servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tekirdağ Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













