Tekirdağ Köftesi

Tekirdağ Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı ince irmik
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çal kaşığı pul biber

Tekirdağ Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına kıymalı alın üzerine soğanı, sarımsağı rendeleyip, irmik, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyelim. Kabahat ekleyip üzerine limon sıkıp köfteyi güzelce karıştırın.
  2. Hazırladığımız köfte harcını 1 saat yahut bir gece buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlenen köfte harcından küçük kesimler alıp avucunuzun içinde silindir üzere ince uzun biçimde yuvarlayın.
  4. İster tavada ister fırında kızartın (ben fırında kızartım) Yanında domates sosu, pilav ve salata eşliğinde servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Tekirdağ Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta
Ev Yapımı Lahmacun
Fırın Sütlaç
Mücver (Fırında)
Cafelerin Haşhaşlı Keki
Hdabla | © 2025 |