Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı esmer ince bulgur
- 1 buçuk su bardağı kaynar su
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak rendesi
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı isot
- Yarım limon suyu
- Bir tutam maydanoz
- 5 -6 sap taze soğan
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru 2 su bardağı kaynamış suyla ıslayıp 10 dakika kadar bekliyoruz.
- Daha sonra dörde böldüğümüz kuru soğanları ,baharatları ,rendelenmiş sarımsağı ,yağını,tuzunun ekleyip el blenderıyla güzelce yoğuruyoruz.
- Arada bir blender durmasın diye içine biriken hamuru ince uçlu silikon spatulayla temizliyoruz.
- Benim salçalarım tuzlu olduğu için tuz eklemedim tuz ayarını en sonunda tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
- Karışımı düzgünce yoğurduktan sonra maydanoz ve ince doğradığımız taze soğanıda ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Şekillendirme kademesinde eldivenle parmaklarımızla sıkarak biçim veriyoruz. Afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





