Tek Tavada Brokoli Patates Graten

Tek Tavada Brokoli Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet brokoli
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 kutu krema (200ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vegeta (sebzeli çeşni)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 avuç rendelenmiş cheddar peyniri (olmasada olur)
Tek Tavada Brokoli Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur, dopğranır ve suda haşlanır.
- Brokolileri çiçeklere ayırın ve son 5 kala brokolileri de patateslerle birlikte haşlayalım.
- Haşlanan patatesler ve brokolilerin suyu süzülür ve kenara alınır.
- Diğer yandan tavada tereyağ eritilir.
- Un eklenir kavrulur.
- Sonrasında süt ve krema eklenir ve karıştırılır.
- Ardından tuz ve baharatlar eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Koyu bir kıvam aldığında patates ve brokolileri ekleyip karıştırlır.
- En sonunda rendelenmiş peyniri serpiştirelim ve ocağın altını kısalım.
- Tavanın kapağını kapatıp peyniri eriyene kadar pişirelim deneyeceklere simdiden afiyet 🤗❤️.
Tek Tavada Brokoli Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













