Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardagı süt
  • 1 su bardagı sıvı yağ
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 damla limon

Şerbeti için ;

  • 2 buçuk bardak şeker
  • 3 bardak su
  • 1 kesim limon

İçi için;

  • Ceviz

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı gereçler karıştırılır ,süt hafıf ılık olmalı .
  2. Sırasıyla un ,vanilin, kabartma tozu eklenip yumuşak bi hamur yoğrulur.
  3. Hamurdan modüller alınır yassı biçiminde açılır .
  4. İçine kırılmış ceviz eklenir rendeyle yada kalburla form verilir.
  5. Şerbet on dakka kaynatılıp soğutulur tatlı 180 derecede 30 dakka pişirilir.
  6. Ilık şerbet birinci sıcağı çıkan tarlıya dökülür isteğe bağlı hindistan cevizi ile süslenir.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Limonata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek
Kıvamında Süt Helvası
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı
Antep Usulü Kerebiç
Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Hdabla | © 2025 |