Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)

Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Olağan – Zeytinli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardağı ılık su (detayları hazırlanışında)
- 8 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinli ekmek için;
- 1 kase ayıklanmış siyah zeytin
Üzeri için;
- Su
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Olağan – Zeytinli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza 1 paket kuru maya ile 1 su bardağı ılık suyu yeterlice karıştırıp homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Karıştırma süreci sonrasında içerisine 1 su bardağı un ekleyip karıştıralım.
- Hamur harcımızı yaklaşık üzeri örtülü bir formda 30 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuz delik delik olacaktır. Bu evreyi gördüyseniz hakikat ilerliyorsunuz demektir 😅.
- Sonrasında içerisine 7 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Burada bardak ölçüsü farklı olabilir siz denetimli ekleyin.
- Sonuç olarak hamurumuz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacaktır.
- Hamurumuzu yoğurma kabımıza tekrar alıp, üzeri 2 kat kabarıncaya kadar bekletiyoruz.
- 2 katına çıkan hamuru 3-4 dk yoğurup, hamurun gazını alıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru iki eşit kesime bölüp, beze haline getiriyoruz ve üzerlerini 10 dk örtüp bekletiyoruz.
- Bekleme süreci sonrasında hamurumuzu elimizle açıp, dıştan içe hakikat katlayarak yeniden beze haline getiriyoruz.
- Bu etap da zeytinli ekmek için katlama süreci yaparken zeytinleri ek edelim.
- İki bezeyi yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerini poşet ile örtüp 20 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Bu evre da fırınımızı 200 dereceye getirip fırın içerisine 1 cezve de su koyalım ki o buhar ile ekmeklerimizin dışı çıtır olurken içi yumuşacık olsun.
- Fırına vermeden evvel üzerlerine fırça ile su sürüp. Artı formunda bıçakla keselim veee artık fırın vakti 😅 üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirelim.
- Çıkınca üzerine pak bir bez örtüp yarım saat bekleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩 fotoğraflı yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum 🤩.
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Olağan – Zeytinli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










