Patatesli El Açması Börek

Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 6 su bardağı un (markaya nazaran değişebilir)

İç materyali;

  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 4 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Arasına;

  • Yarım su bardağı zeytin yağı

Üstüne;

  • 1 yumurta sarısı

Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, süt, maya, şeker karıştırma kabına alınıp karıştırılır. Üstü kapatılıp 5 dk bekletilir.
  2. Tuzu atılır. Un elenerek denetimli olarak eklenir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur yapılır. Üstü kapatılıp 1 saat mayalanması için bekletilir.
  3. Bu sırada soğan rendelenir. Zeytinyağında kavrulur.
  4. Patatesler soyulup rendelenir. Soğanların üstüne eklenip kavrulur.
  5. Tuzu, baharatları atılıp ocaktan alınır.
  6. Mayalanan hamur yağlanan tezgaha alınıp 2 ye bölünür.
  7. Her bir modülden mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  8. Bezenin birisi alınıp üstü yağlanır.
  9. Avuç içiyle açılıp çekerek büyütülür.
  10. Bir kenarına iç harçtan koyulup rulo yapılıp gül halinde sarılır.
  11. Bütün bezeler birebir halde yapılıp yağlı kağıt serilen tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  12. Üstlerine yumurta sarısı sürülüp evvelden ısıtılan 180 derece fırında 25 dk denetimli olarak pişirilir.
  13. Fırından çıkınca üstlerine hafif su serpilip bez ile örtülür. Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun :).

Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Çörek Tarifi
Fırında Levrek
Hasan Paşa Köftesi
Aşırı Kabaran Örgü Poğaça
Bol Soslu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |