Taze Börülce Kızartması

Taze Börülce Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze börülce
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Alt taban;

  • 1 diş sarımsak
  • 1 dolu kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Taze Börülce Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze börülcelerin uç kısımları kesilir bölünür yıkanır.
  2. Sirke ve zeytinyağında 10 dk haşlanır.
  3. Süzülen börülce buzlu suya atılır 5 dk bekletilip tekrar süzülür.
  4. Yumurta baharat galeta unu ile karıştırılıp airfrey da patates kızartma modun da kızara na kadar pişirilir.
  5. Sarımsaklı yoğurt yapılır servis tabağının tabanına yerleştirilir.
  6. Üzerine kızarmış börülceler dökülür ,en üste sıvı yağ az tereyağ ile kırmızı biber yakılır ve servis edilir afiyet olsun.

Taze Börülce Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Sebze Salatası
Sebzeli Tavuk Çorbası
Üç Malzemeli Tatlı
Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)
Hasta Çorbası
Hürrem Gözü Tatlısı
Hdabla | © 2025 |