Taze Börülce Kızartması
Taze Börülce Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze börülce
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
Alt taban;
- 1 diş sarımsak
- 1 dolu kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Taze Börülce Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze börülcelerin uç kısımları kesilir bölünür yıkanır.
- Sirke ve zeytinyağında 10 dk haşlanır.
- Süzülen börülce buzlu suya atılır 5 dk bekletilip tekrar süzülür.
- Yumurta baharat galeta unu ile karıştırılıp airfrey da patates kızartma modun da kızara na kadar pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurt yapılır servis tabağının tabanına yerleştirilir.
- Üzerine kızarmış börülceler dökülür ,en üste sıvı yağ az tereyağ ile kırmızı biber yakılır ve servis edilir afiyet olsun.
Taze Börülce Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










