Tavuklu Sebzeli Pilav

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı sıcak su

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp kısık ateşte soteleyin .
  2. Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ek edip karıştırın.
  3. Ardından havuçları ,ince doğranmış kuru soğanı ek edip bir ölçü soteleyin.
  4. Ardından bezelyeleri ek edip karıştırın.
  5. Üzerine yıkanmış pirinçi ek edip ,karabiber, tuz ve suyu ek edip pişmeye bırakın.
  6. Suyunu ocaktan alıp üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın dilediğiniz üzere servis yapın afiyet olsun.

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Çorbası
Maraş Usulü Tavaaşı
Haşhaşlı Poğaça
Erik Kompostosu Ve Erik Marmelatı
Şalgamlı Şehriye Salatası
Kumlu Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |