Tavuklu Sebzeli Pilav

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğüs
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayıp kısık ateşte soteleyin .
- Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ek edip karıştırın.
- Ardından havuçları ,ince doğranmış kuru soğanı ek edip bir ölçü soteleyin.
- Ardından bezelyeleri ek edip karıştırın.
- Üzerine yıkanmış pirinçi ek edip ,karabiber, tuz ve suyu ek edip pişmeye bırakın.
- Suyunu ocaktan alıp üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın dilediğiniz üzere servis yapın afiyet olsun.
Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
