Maraş Usulü Tavaaşı

Maraş Adabı Tavaaşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kaşık domates sosu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 100 gram kıyma
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Çekilmiş nane
  • Tuz
  • 7 su bardağı su

Maraş Yordamı Tavaaşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi, biberi, kıymayı ve soğanı başka ayrı doğrayın.
  2. Sırasıyla soğanı, biberi, kıymayı ve patatesi kavuralım.
  3. Kavrulduktan sonra baharatları ek edelim.
  4. Ardından suyu ve tuzu koyup patatesi haşlamaya bırakalım.
  5. Haşlandıktan sonra bulguru dökelim ve pişmeye bırakalım.

Maraş Yöntemi Tavaaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fıstıklı Magnolia
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru İncir Reçeli
Mercimekli Bal Kabağı Çorbası
Patlıcan Közlü Fırında Makarna
Cevizli Tahinli Kurabiye
Pudra Şekerli Un Helvası
Yumurta Beyazından Kek
Hdabla | © 2025 |