Maraş Usulü Tavaaşı

Maraş Adabı Tavaaşı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kaşık domates sosu
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk patates
- 3 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 100 gram kıyma
- Toz biber
- Kimyon
- Çekilmiş nane
- Tuz
- 7 su bardağı su
Maraş Yordamı Tavaaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi, biberi, kıymayı ve soğanı başka ayrı doğrayın.
- Sırasıyla soğanı, biberi, kıymayı ve patatesi kavuralım.
- Kavrulduktan sonra baharatları ek edelim.
- Ardından suyu ve tuzu koyup patatesi haşlamaya bırakalım.
- Haşlandıktan sonra bulguru dökelim ve pişmeye bırakalım.
Maraş Yöntemi Tavaaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




