Haşhaşlı Poğaça

Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı ( sarısı üstüne)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 5-6 su bardağı un

Arasına;

  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker ( az şekerli sevenler azalta bilir miktarı)

Üstüne;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için ılıik süt su,maya ve şekeri karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağ,yumurta aklarını ekleyelim.
  3. Unu ve tuzu da ekleyip hamuru toparlayalım.
  4. Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  5. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Arasına sürmek için materyalleri karıştıralım.
  7. Mayalanan hamuru sekiz bezeye ayıralım.
  8. Üzerlerine çokça haşhaşlı karışımdan sürüp üst üste koyalım.
  9. Elimizle hamuru genişletip merdaneyle de inceltelim.
  10. Daha sonra 24 üçgen modüle kesip rulo yapalım ve tepsiye dizelim.
  11. Tepside de üzerleri kapalı 20 dakika mayalandırıp yumurta sarısı sürelim.
  12. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kağıtta Tavuk
Banana Bread
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
Mercimekli Ekmek
Yayla Çorbası
Çikolata Sosuna Bulanmış Kar Topları
Hdabla | © 2025 |