Tavuklu, Sebzeli Kaşık Dökmesi

Tavuklu, Sebzeli Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kase tavuk göğsü
- Yarım kase karnabahar
- 1 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet küçük uzunluk patates
- Yarım kase doğranmış pırasa (beyaz saplarından olacak)
- 4 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Bir dilim buğday yada olağan ekmek (ıslatılıp sıkılcak)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Tavuklu, Sebzeli Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Robota iri doğranmış tavuk göğsü ,patates karnabahar, havuç ,soğan,ilave edip bütün gereçler ekleyip hepsini uygunca çekiyoruz .
- Sonra yağsız tavada az yağ koyup kasık ile döküp kısık ateşde ön gerili kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çevirirken spatula ile yavaşça çevirin ki dağılmasın zira cıvık kıvamlıdır korkmayın afiyet olsun. Not;buzdolabında iki,üç gün içinde kapaklı kavanozda bekletebilirsiniz. Zerzevat yemeyen tavuk tüketmeyen bilhassa bebekler ve çocukların hatta vejeteryanların bile rahatlıkla tüketebileceği kusursuz bir tanım ben çocuklarıma daima bu biçimde tükettirebiliyorum kesinlikle deneyin sizde seveceksiniz çok lezzetli🤲yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum(daha farklı sebzelerlede yapabilirsiniz).
Tavuklu, Sebzeli Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












