Tavuklu Salata

Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Marine için:
- Yarım çay bardağı süt
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 minik soğan (ince rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı köri
- 2 modül tavuk göğsü
Salata için:
- Birkaç marul yaprağı
- 5-6 yaprak roka
- 4-5 adet çeri domates
- 1 küçük havuç
- Yarım avokado
- Bunun dışında istediğiniz yeşillik, turp vb. kullanabilirsiniz.
Sos için:
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı bal
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş yada maydanoz
Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle marine için gerekli gereçleri geniş bir kapta bir ortaya getirip çırpıyoruz.
- Tavukları yatay bir biçimde ortadan ikiye bölerek bu sosun içine atıyoruz.
- En az 5-6 saat bekletiyoruz. Bir gece de bekleyebilir.
- Salata için gerekli materyalleri dilediğimiz üzere keserek salata kasesine alıyoruz.
- Üzerine ekleyeceğimiz sosu da bir kasede bir ortaya getirip karıştırıyoruz. Sos beklesin.
- Ardından yapışmaz bir tavaya az zeytinyağ dökerek tavukları artlı önlü orta ateşte kızartıyoruz.
- Soğutmadan dilimleyerek salatanın üzerine ek ediyoruz.
- Sosu da en son salatanın üzerine her yerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun 😊.
Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
