Soslu Sosyete Mantısı

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pişirirken 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Böreğin üzerine dökülecek sos için;

  • Yarım şişe maden suyu
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • Yoğurdun katı yerinden 8 yemek kaşığı
  • 1 adet ezilmiş sarımsak

Sosu için;

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı orta ateşte biraz kavurduktan sonra üzerine zeytinyağı ve baharatları attım.
  2. Yufkayı 4 eşit kesime bölüp herbirini gül böreği biçiminde olacak formda sardım.
  3. Üzerine yarım şişe maden suyu ve 1/3 çay bardağı zeytinyağı olan karışımı eşit dökerek 200’ fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.
  5. 1 tepeleme karışık salçayı 1 çay bardağı suda eritip 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı tuzu güzelce kıvam alacak formda pişirdim.
  6. Yoğurdun üzerine döktüm. Herkese afiyet olsun 😋.

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Malzemelerde Evde Kolayca İskender Tarifi (Gerçeğini Aratmıyor)
Cevizli Pudingli Kek
Fındık Kremalı Kurabiye
Patates Pastası
Rulo Pasta
Kumlu Pasta
Hdabla | © 2025 |