İncirli Tatlı

İncirli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 8 adet küp küp doğranmış kuru incir
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için:

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Kakao

İncirli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kekini hazırlayalım ,yumurta, şeker çırpılır.
  2. Un ,kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım .
  3. Sonra ceviz ve inciri ekleyip karıştıralım.
  4. Yağladığımız borcama döküp 180 derecede pişirelim.
  5. Kenara soğuması için bırakalım.
  6. Nescafeli su ile ıslatalım .
  7. Soğuyunca muhallebi için tencereye un ,nişasta ve sütü alalım.
  8. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  9. Ocağı kapatınca şeker ekleyip karıştıralım.
  10. Soğuyunca krem şanti ekleyip mikserle çırpalım ve tatlının üzerine yayalım .
  11. En son kakao serpelim afiyet olsun.

İncirli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Oğlumun Bebek Mevlit Masası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Puf Börek
Tavuklu Taze Fasulye
Lokum Gibi Tadıyla Tavuk Taşlık
Bardakta Çilekli Magnolia
Kıbrıs Tatlısı
Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2024 |