Tavuklu Kabak Sandal
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Rendelenmiş kaşar peyniri (piştikten sonra eklenir)
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların hazırlanması: kabakları yıkayın, uçlarını kesin.
- Üzerlerine çatalla uzunlamasına çizikler atın.
- Ortadan ikiye kesin ve bir kaşık yardımıyla içlerini oyun.
- Yıkayıp kurulayın.
- Bol kızgın yağda yavaşça kızartın ve fırın tepsisine dizin.
- İç harcın hazırlanması: tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın.
- Geniş bir tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sıvı yağı, doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin. Birlikte soteleyin.
- Salça, tuz ve baharatları da ekleyin.
- 4-5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın.
- Kabakların doldurulması: hazırladığınız tavuklu harcı kabakların içine eşit halde doldurun.
- Sosu hazırlama: bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyla ve az tuzla karıştırın.
- Bu sosu fırın tepsisine dökün (kabakların altına gelecek şekilde).
- Fırında pişirme: evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
- Peynirli son dokunuş: fırından çıkarın, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Tekrar fırına verin, peynirler eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Sıcak servis edin.
Tavuklu Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













