Tavuklu Kabak Rulo

Tavuklu Kabak Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet kabak
- 150 gram kaşar peyniri ( yahut dilimlenmiş mozerella)
- Sıvı yağ
- 4-5 kol maydanoz
İç harcı:
- 350 gram tavuk göğsü yahut hindi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3-4 adet domates
- 1 yemek salça
- Yarım çay bardağı kaynamış su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
Tavuklu Kabak Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir kase kadar kaşar rendesini serelim üzerine ince ince dilimlediğimiz kabakları sırasıyla dizelim.
- Kabakların üzerine sıvı yağ sürüp 200 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- İç harcı için bir tavaya sıvı yağ ile küçük küçük doğranmış tavukları koyup pişirelim tereyağı koyup eriyince soğanları hafif sararınca sarımsak ve biberleri ek edip 4-5 dk soteleyelim.
- Üzerine domatesi ek edip 2dk karıştırıp salça baharatlar ve tuzu ek edelim ve karıştıralım.
- En son üzerine yarım çay bardağı kaynamış suyu ek edip 1dk kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkardığımız kabakların üzerine iç harcımızı serelim üzerine rendelenmiş kaşarlarımızı da serip yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım.
- Rulonun üzerine de kaşar dökelim ve 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Tavuklu Kabak Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









