İçi Dolgulu Kalburabastı

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- Bir kaç damla sirke
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 -3 su bardağı)
Dolgusu için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti bir tencereye koyalım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Dolgusu için; süt ve irmiği bir tencerede pişirin, soğuduktan sonrada hindistan cevizini ekleyin.
- Yoğurma kabına hamur materyallerin hepsini karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parcakar kopararak aparta yayın, içine dolgusunu koyup kapatın ve aykırı çıkartıp tepsiye alın.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.
- En değerlisi, fırından çıkartınca tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun.
İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



