İçi Dolgulu Kalburabastı

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Bir kaç damla sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 -3 su bardağı)

Dolgusu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti bir tencereye koyalım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Dolgusu için; süt ve irmiği bir tencerede pişirin, soğuduktan sonrada hindistan cevizini ekleyin.
  3. Yoğurma kabına hamur materyallerin hepsini karıştırın.
  4. Ceviz büyüklüğünde parcakar kopararak aparta yayın, içine dolgusunu koyup kapatın ve aykırı çıkartıp tepsiye alın.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.
  6. En değerlisi, fırından çıkartınca tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün. Afiyet olsun.

İçi Dolgulu Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Susamlı Kurabiye
Meyveli Kış Çayı
Çimdik Kurabiye
Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı
Yaprak Sarma
Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

Hostes