Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk marinasyon için;
- 500 gram tavuk
- 1/2 (yarım) çay bardağı soya sosu
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuğa sonradan eklenecekler;
- 1 paket krema
- 1 adet kapya biber
Patates için;
- 5 adet orta uzunluk patates
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Ara kat için;
- 500 gram süzme yoğurt
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu jülyen doğrayıp, marinasyon materyalleriyle karıştırıp, 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- O sırada patatesleri kibrit çöpü biçiminde kesip kızartıyoruz.
- Tavayı ısıtıyoruz ve marine ettiğimiz tavuğu ısınan tavaya aktarıp, rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Kapya biberi 3 e bölüp jülyen doğruyoruz ve pişen tavuğa krema ile birlikte ekliyoruz.
- Tavuk sosu çekince altını kapatıyoruz.
- Borcama birinci olarak kibrit patatesleri ekliyoruz.
- Üzerine süzme yoğurdu ekliyoruz.
- Son olarak pişen tavuğu da ekleyip, servis ediyoruz.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










