Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk marinasyon için;

  • 500 gram tavuk
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soya sosu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tavuğa sonradan eklenecekler;

  • 1 paket krema
  • 1 adet kapya biber

Patates için;

  • 5 adet orta uzunluk patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Ara kat için;

  • 500 gram süzme yoğurt

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğu jülyen doğrayıp, marinasyon materyalleriyle karıştırıp, 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  2. O sırada patatesleri kibrit çöpü biçiminde kesip kızartıyoruz.
  3. Tavayı ısıtıyoruz ve marine ettiğimiz tavuğu ısınan tavaya aktarıp, rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  4. Kapya biberi 3 e bölüp jülyen doğruyoruz ve pişen tavuğa krema ile birlikte ekliyoruz.
  5. Tavuk sosu çekince altını kapatıyoruz.
  6. Borcama birinci olarak kibrit patatesleri ekliyoruz.
  7. Üzerine süzme yoğurdu ekliyoruz.
  8. Son olarak pişen tavuğu da ekleyip, servis ediyoruz.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Kuru Fasulye
Demleme Usulü Salçalı Mantı
Beef Tartare
Şeftalili Cupcake
Maş Fasülyesi Mezesi
Elma Şeklinde Kurabiye (Derin Dondurucu İçin) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |