Tavuklu Bezelye

Tavuklu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram bezelye
  • Tavuk göğsü ( bir avuç kadar)
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Salça
  • Su (iki parmak üzerini geçecek kadar )

Tavuklu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve havuçları küp küp doğrayın bezelyeler ile birlikte bir kaba koyun üzerine iki diş sarımsak ekleyin (sarımsakları yağda kavurmadan içine ekliyorum daha lezzetli oluyor ).
  2. Soğanları doğrayıp başka küçük bir kaba alın.
  3. Tavuklarınızı kuş başından biraz ufak halde doğrayın sıvı yağ eklediğiniz tencerenize koyun ve orta ateşte ağzı kapalı suyu çekene kadar pişirin.
  4. Tavuklar piştikten sonra doğradığınız soğanı üzerine ekleyin pembeleşen soğanların üzerine salça ekleyip kavurun.
  5. Ardından baharatlarınızı ekleyin ve ana gereçler olan havuç patates ve bezelyeyi ekleyip tuzunu atıp karıştırın .
  6. Üzerine iki parmak geçecek kadar soğuk su koyun kaynayana kadar orta ateşte pişirin kaynamaya başladıktan sonra kısın ortalama 20 dakika içerisinde pişmiş olacaktır tadım yaparak piştiğini denetim edebilirsiniz afiyet olsun ☺️.

Tavuklu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Tencere Soslu Makarna
Yoğurtsuz İşkembe Çorbası
Terbiyeli Tavuk Sebze Haşlaması
Çilekli Çikolatalı Kurabiye
İrmikli Tatlı
Domates Soslu Taze Börülce
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet