Tavuklu Bezelye

Tavuklu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram bezelye
  • Tavuk göğsü ( bir avuç kadar)
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Salça
  • Su (iki parmak üzerini geçecek kadar )

Tavuklu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve havuçları küp küp doğrayın bezelyeler ile birlikte bir kaba koyun üzerine iki diş sarımsak ekleyin (sarımsakları yağda kavurmadan içine ekliyorum daha lezzetli oluyor ).
  2. Soğanları doğrayıp başka küçük bir kaba alın.
  3. Tavuklarınızı kuş başından biraz ufak halde doğrayın sıvı yağ eklediğiniz tencerenize koyun ve orta ateşte ağzı kapalı suyu çekene kadar pişirin.
  4. Tavuklar piştikten sonra doğradığınız soğanı üzerine ekleyin pembeleşen soğanların üzerine salça ekleyip kavurun.
  5. Ardından baharatlarınızı ekleyin ve ana gereçler olan havuç patates ve bezelyeyi ekleyip tuzunu atıp karıştırın .
  6. Üzerine iki parmak geçecek kadar soğuk su koyun kaynayana kadar orta ateşte pişirin kaynamaya başladıktan sonra kısın ortalama 20 dakika içerisinde pişmiş olacaktır tadım yaparak piştiğini denetim edebilirsiniz afiyet olsun ☺️.

Tavuklu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Bebeklere Atom Kahvaltı
Sıcak Sütlü Kek
Kurdele Patates (Videolu)
Tavuk Sarma
Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |