Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin ( yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı kadar pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerini yoğuralım.
  2. Üzerine nişasta ve unu ek edelim düzgünce yoğuralım zira hamur parçalanacaktır.
  3. Hamur kolay hal alan yumuşak bir hamur olmalı unu denetimli biçimde ek edelim.
  4. Güzelce yoğurduktan sonra form verirken hamuru ikiye bölüp rulo formuna getirelim.
  5. Sağ, sol ve üst kısmına çatal ile biçim verip keselim.
  6. Hazırladığımız kurabiyeleri tepsiye dizelim.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında birinci olarak 15 dakika.
  8. 150 derece pişirdikten sonra 100 dereceye çekelim 5 dakika da o formda pişirelim.
  9. Fırından çıkaralım. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak kıvamda olacaktır. Ilındığı vakit pudra şekeri serpelim.Kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun 😋.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Fıstıklı Rulolar
Patates Kavurması
Cheese Hot Dog
Yağ Çekmeyen Pişi
Çikolata Soslu Muhallebi(hepsi ev yapımı)
Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |