Tavuk Sarma

Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (kemiksiz ince dövülmüş göğüs yahut kalça etide olabilir.)
Terbiyesi için;
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
İçi için:
- Garnitür (ben hazır kullandım siz dilerseniz zerzevatları haşlayıp kullanabilirsiniz)
- Kaşar peyniri
Başemel sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğüslerimizi ince fileto biçiminde kesip dövecek yardımıyla düzgünce inceltiyoruz.
- Sos için kabımıza rendelediğimiz soğan ve sarımsağı alıp üzerine kalan materyallerimizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tavuklarımızı da ek edip yeterlice sosa buluyoruz.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz. (vaktiniz varsa daha çok bekletebilirsiniz 🙋🏻♀️dinlendikçe lezzeti daha da artıyor. )
- Etlerimiz dinlenirken beşamel sosumuz için yağımızı tavaya alıp eritelim.
- Üzerine unumuzu koyarak kavuralım ,yavaş yavaş sütümüzü ekleyip kıvam alana kadar karıştıralımson olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alalım.
- Dinlenen tavuk etlerimizi alıp içlerine beşamel sosundan,garnitür ve kaşar peynirinden koyup rulo halinde sarıp(açılmasın diye kürdanla tutturdum. ) tepsimize yerleştiriyoruz.
- Bu sürece tavuklar bitene kadar devam ediyoruz.
- Sosumuz için bir kaba sıcak suyu,salça ve tuzu alıp karıştıralım tavuklarımızın üzerine döküp 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tavuk sarmamız servise hazır👩🏻🍳 afiyet olsun😋 gömgkglg afiyet olsun 😋.
Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













