Tavuklu Arap Tava

Tavuklu Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 7-8 diş sarımsak
- 1 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
- İsot
Tavuklu Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri küçük küçük doğrayalım.
- Geniş bir kaba alıp baharatları, yağı ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
- Pişireceğimiz tepsiye alıp karıştırdığımız kabı yarım çay bardağı kadar suyla çalkalayıp tepsiye gezdirelim.
- 180 derecede yarım saat üzeri yağlı kağıt kapalı pişirelim.
- Sonra fırından alıp karıştırıp gereksinime nazaran 15-20 dakika kadar daha pişirelim.
Tepsiden yerseniz daha lezzetli gelebilir 😊😊 afiyet olsun.
Tavuklu Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







