Tavuk Tantuni ( Ev Yapımı)
Tavuk Tantuni ( Konut Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler
- ️500 gram tavuk göğsü
- ️Haşlamak için su
- ️Zeytin yağı
- ️Tuz
- ️Kimyon
- ️Karabiber
- ️Toz biber
- ️Lavaş ekmek
Dürümün içerisine koymak için;
- ️2 adet orta uzunluk soğan
- ️3-4 adet orta uzunluk domates
- ️Yarım demet maydanoz
- ️Sumak
- ️Tuz
Tavuk Tantuni ( Konut Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım küçük olacak boyutu.
- Doğranan etleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su eklenip haşlayalım.
- Soğanları piyaz biçiminde doğrayalım, üzerine maydanoz ,tuz ve sumak ekleyelim ve karıştıralım.
- Domatesleri minik minik küp biçiminde doğrayalım ve tuzlayalım.
- Haşlanan tavuğun suyunu süzelim.
- Tantuniyi yapacağımız tavayı ocağa alalım 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyelim ve yap ısınırken bir yandan da baharatları ekleyelim.
- Haşlanmış tavukları ekleyelim ve kavuralım ve o sırada lavaşı tavuğun üzerine bastırıp yağlayalım.
- Lavaşı serelim domatesi ve soğanı yayalım üzerine tavuğu koyup dürüm yapıp servis edelim.
Deneyen herkese afiyet olsun elinize sıhhat 🤗.
Tavuk Tantuni ( Mesken Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















