Pancarlı Cevizli Kek

Pancarlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 küçük uzunluk pancar büyükse (1 adet kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • 2 buçuk 3 su bardağı un kontrollü

Su bardağı ölçüm 200ml

Pancarlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede toz şeker yumurta çırpma teli ile çırpalım karışım boza kıvamında koyu akışkan bir kıvamda olmalı.
  2. Sıvı materyalleri ek edelim.
  3. Kuru materyalleri başka bir kasede karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.
  4. Cevizleri dövün, pancarı da soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyip kek harcına ekleyin.
  5. Cevizi de ek edin spatula ile eşit formda karıştır.
  6. Kek kalıbının tüm yüzeylerini yeterlice yağlayın ve harcı içine koyup evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında 45 -50 dakika pişirin.
  7. Kırkıncı dakikadan sonra kürdanla orta ara pişme testi yapabilirsiniz.

Pancarlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Makarna
Kıymalı Pide (Taş Fırında)
Köfteli Patlıcan Sarma
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır)
Etli Pırasa Yemeği
Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |