Pancarlı Cevizli Kek

Pancarlı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 2 küçük uzunluk pancar büyükse (1 adet kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- 2 buçuk 3 su bardağı un kontrollü
Su bardağı ölçüm 200ml
Pancarlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasede toz şeker yumurta çırpma teli ile çırpalım karışım boza kıvamında koyu akışkan bir kıvamda olmalı.
- Sıvı materyalleri ek edelim.
- Kuru materyalleri başka bir kasede karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.
- Cevizleri dövün, pancarı da soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyip kek harcına ekleyin.
- Cevizi de ek edin spatula ile eşit formda karıştır.
- Kek kalıbının tüm yüzeylerini yeterlice yağlayın ve harcı içine koyup evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında 45 -50 dakika pişirin.
- Kırkıncı dakikadan sonra kürdanla orta ara pişme testi yapabilirsiniz.
Pancarlı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






