Tavuk Döner
Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kemiksiz tavuk pirzola
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 soğanın suyu
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (kırmızı toz biber, karabiber vb)
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ – göz kararı kattım daha az olabilir
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marinasyon için soğanımı rendeledim ve suyunu sıktım.
- Soğanımın suyunu aldığım kabın içine salça, sarımsak, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırdım.
- Kabın içine tavuklarımı aldım ve büsbütün her yerini sosa buladım.
- Bir kg içine 6 adet tavuk girdi. Ben üç parçayı farklı, öbür 3 parçayı başka sardım.
- Önce bir yağlı kağıdın içine tavuklarımı yan yana dizip rulo yaptım.
- Daha sonra yağlı kağıdımı streç sinema ile kapladım ve 1 gece buzlukta dinlendirdim.
- Ertesi gün pişireceğim vakit dönerimi buzluktan çıkardım. 5-10 dk sonra dilimledim.
- Tavada tereyağ ile kavurup sotelediği tavuğumu ekmek aradı servis ettim.
Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











