Tavuk Döner

Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğanın suyu
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı (kırmızı toz biber, karabiber vb)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ – göz kararı kattım daha az olabilir

Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marinasyon için soğanımı rendeledim ve suyunu sıktım.
  2. Soğanımın suyunu aldığım kabın içine salça, sarımsak, yoğurt ve baharatları ekleyip karıştırdım.
  3. Kabın içine tavuklarımı aldım ve büsbütün her yerini sosa buladım.
  4. Bir kg içine 6 adet tavuk girdi. Ben üç parçayı farklı, öbür 3 parçayı başka sardım.
  5. Önce bir yağlı kağıdın içine tavuklarımı yan yana dizip rulo yaptım.
  6. Daha sonra yağlı kağıdımı streç sinema ile kapladım ve 1 gece buzlukta dinlendirdim.
  7. Ertesi gün pişireceğim vakit dönerimi buzluktan çıkardım. 5-10 dk sonra dilimledim.
  8. Tavada tereyağ ile kavurup sotelediği tavuğumu ekmek aradı servis ettim.

Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Unlu Pamuk Sandviç Ekmeği
Revani
Bisküvi Pastası (Dev Bisküvi)
Osmaniye Bayram Kömbesi
Patatesli Bazlama (Pamuk Gibi Ekmekler )
Sebzeli İlik Suyu
Hdabla | © 2025 |