Osmaniye Bayram Kömbesi

Osmaniye Bayram Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg un
- 3 kg şeker
- 1 kg tereyağı
- 300-400 ml zeytinyağı
- 1 litre yoğurt
- 1 litre süt
- 500 ml tahin
- 2 su bardağı irmik
- 1 ekmek mayası yahut fırından bir ekmek hamuru
- 5 adet kabartma tozu
- 2 adet vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
Osmaniye Bayram Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sütü kaynatalım sıcak olacak.
- Sonra tereyağını eritelim.
- İrmiği kaba alalım sütün yarısını üzerine dökelim.
- Kalan süt ile maya ve şekeri birleştirip er itelim.
- Geniş kapta sıvı gereçleri katalım ve düzgünce karıştıralım.
- Geniş bir leğen usulü bir kapta unu eleyelim.
- Üzerine kabartma tozu, vanilya, kömbe kokusu, zerdeçal, tarçın ekleyelim.
- Sıvı materyalleri una katıp güzelce yoğuralım.
- Afiyet şifa olsun, biz her sene yapıyoruz bu tanımı ben çok beğeniyorum umarım sizde beğenirsiniz.
Osmaniye Bayram Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

