Sebzeli İlik Suyu

Sebzeli İlik Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- Brokoli
- 8-9 diş orta uzunluk sarımsak
- 1 adet küçük-orta uzunluk ortası kereviz (sapları dahil)
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet havuç
- 4-5 kesim ilikli kemik
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- Yarım çay kaşığı toz zencefil (isteğe nazaran taze de olabilir)
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
Sebzeli İlik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlikleri geceden sabaha kadar biraz tuzlu ya da sirkeli suda bekletin. Akabinde bir tencereye tüm materyalleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ek edin. Bu formda ister düdüklü tencerede pişirin. İsterseniz de standart bir tencerede 2-3 saat kadar yeterlice pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra iliği tencerede kalacak formda yalnızca kemiklerini çıkartın. Tencerenin içinde kalan ilik ve zerzevatları robottan geçirin.
- Tarif sonrasında ister küçük karton bardaklarda saklayarak sabahları içebilirsiniz. İsterseniz de yemeklere çorbalara et suyu formunda ek edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Pek güzel kokusu var diyemem lakin tam bir şifa deposudur diyebilirim🤭.
Sebzeli İlik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




